Technická poznámka:
Pěnový polystyren EPS
EPS je zkratka pro expandovaný polystyren. EPS je extrémně lehký materiál, který se skládá ze 2% polystyrenu a 98 % vzduchu. V posledních letech se prosadily šedé izolační desky z EPS (EXTRAPOR) obsahující grafit, který působí jako zrcadlo a výrazně tak snižuje tepelné ztráty. V porovnámín s bílým EPS až o 25%.
EXTRAPOR 70 F, EXTRAPOR 100 F, EXTRAPOR 100, EXTRAPOR 150, EPS 70 F, EPS 100 F, EPS Soklová deska, Izolační desky PERIMETER, EPS 200, EPS 150, EPS 100, EPS 70 EPS S, Spádový polystyren, Spádový polystyren EPS 100 %, Spádový polystyren EPS 150 2%, Klíny pro hrany, Polysterynové kuličky, Polystyrenová drť, EPS T 4000 pro kročejový útlum, EPS T 6500 pro kročejový útlum, Pásky z napěňovaného polyetylenu (PE)

Pěnový polystyren EPS
EPS je zkratka pro expandovaný polystyren. EPS je extrémně lehký materiál, který se skládá ze 2% polystyrenu a 98 % vzduchu. V posledních letech se prosadily šedé izolační desky z EPS (EXTRAPOR) obsahující grafit, který působí jako zrcadlo a výrazně tak snižuje tepelné ztráty. V porovnámín s bílým EPS až o 25%.
BACHL XPS® 300 C SF, BACHL XPS® 300 C G vroubkovaný, BACHL XPS® 200 C G vroubkovaný

Výrobky PUR/PIR
Izolační materiály PUR mají nízkou objemovou hmotnost, díky čemuž jsou velmi lehké a poskytují vysoký izolační výkon již při malých tloušťkách. Pokud je pro vás důležité ekologické a zdravé stavění, můžete PUR jako izolační materiál bez obav použít. PUR byl několikrát testován a oceněn. Například ekologická značka "pure life®" označuje materiály, které jsou zdravotně nezávadné, a splňují přísná kritéria a požadavky na emise ovzduší v interiéru.
Izolační desky PIR - minerální rouno - rovná hrana, Izolační desky PIR - minerální rouno - ozub, Izolační desky PIR - Alu fólie, Izolační desky PIR - Alu fólie pro střechy, BACHL tecta-PUR® 023, BACHL tecta-PUR® Polymer, BACHL Tecta-PUR® HD-plus

Příslušenství pro šikmé střechy
BACHL tecta - System First-/Kehlband, BACHL tecta - System UDB-A, Bitumenová těsnící páska, Páska k přelepení šroubů, Systémové šrouby

Perlit
Perlit je ekologický přírodní granulát vulkanického původu a je univerzálním izolačním materiálem. Při výrobě se anorganická silikátová hornina krátce zahřeje až na 1000 oC. Tím se voda vázaná v hornině velmi rychle uvolní a vznikne granulát, který se 15-20krát zvětší. Ekologický expandovaný perlit se používá jako sypká izolace s dobrými tepelně-izolačními vlastnostmi v různých oblastech stavebnictví, například pro izolaci podlah, stropů nebo různých částí interiéru.
Perlit HY, Perlit DS, Perlit ES

PE fólie
Všechny naše PE fólie jsou vyráběny z recyklovaných materiálů z průmyslu a domácností, aby se šetřily zdroje, a jsou plně recyklovatelné. Nejsou UV stabilizované, a proto by měly být chráněny před slunečním zářením.
Parozábrana PE BACHL B2, Stavební fólie

Bazénové tvarovky ISOSTONE
Ideální systém pro stavbu betonového bazénu s dvojitou izolací EPS. Systém ISOSTONE umožňuje tvořit rozmanité pravoúhlé i zakulacené tvary bazénů. Na dvojitě armovanou betonovou základní desku se na vazbu montují jednotlivé stavební prvky ISOSTONE, které vytváří tzv. ztracené bednění - konstrukce vystužená stavební ocelí a plněna betonem.
Stěny a dno bazénu je nutno opatřit speciálním podkladovým rounem SANIVLIES®, které slouží jako separační a drenážní vrstva. Působí aktivně proti bakteriím a plísním. Bazény s tvary dle individuální návrhů vyžadují odbornou instalaci.
ISOPOOL PS 25 „ECONOMY“, ISOSTONE PS 40 „AVANTGARDE“, ISOSTONE XXL PS40 „AVANTGARDE“, ISOSTONE PS 40 „AVANTGARDE“ - pro oblouky, Bazénové koncovky

Kamenná vlna
Desky z kamenné vlny se používá jako tepelnou, zvukovou a protipožární izolaci na vnějších a vnitřních stranách stavebních objektů
PETRAFAS, PETRAFAS - M